Hemma i Stockholm !

En natt på bussen från Oslo hem till Stockholm tog 7,5timme. Börjar bli van.. kunde sova ovanligt bra faktiskt. Möttes i dörren av en kramig mamma som hade bakat gott bröd till frukost. Hon fick sin födelsedagspresent av mig och vi hann med en update innan hon skulle till jobbet. Idag ska det kramas på tjejerna! YEY!

Igår var jag i Oslo med Stians familj och shoppade. Super mysig dag och när jag kom hem fick jag en överraskning:D en snygg skinnkalender! Det ska bli så kul att få börja skriva in mitt nya jobb med tider osv.

Idag blir det stan med Moa och Ellan, tjingeling!

Nu händer det grejer !

Nu har Stians kompis Anders kommit hit, vi har hyrt film och ätit mina cupcakes som jag har bakat:) dom blev lyckade!

Fick sms från mitt nya jobb(!)
upplärning redan på måndag, 2v tidigare än sagt vilket är super spännande. I helgen blir det en sväng till Stockholm och krama på familjen sen direkt tillbaka hit till Norge och mitt nya jobb på Eurosko i Fredrikstad. Nu händer det grejer! Imorgon blir det att kosa sig på byn med Stians mamma och syster samt en sväng på banken för att öppna nytt konto.


Spännande och nytt med massor av saker som händer, precis som min säsong på Napa i somras.

Måndagsmys

Öppnat mig ett norskt bankonto idag, gått tur med Nina Jörgen Helena och vovvarna samt lagat tacos till middag. Vi gör tvärt om - fredags maten mitt i veckan gör det hela lite roligare. Nyss öppnade han frysen och frågade om jag kunde göra oxfile imorgon;)

Här är tårtan jag bakade till Ninas 20års kalas i helgen, fin? Alla åt av den så den måste ha smakat helt okej.


Lördag morgon

Lördag morgon.. snoozade en stund efter att Stian gick upp 7 för att fiska. Nej, det är för kallt för mig att sitta i en båt just nu känner jag så jag hakar på Nina och Jörgen till Nordby (gränsen t Sverige) för att kila in på Systemet. Det spar man en hel del på! Mjukisdressen på och en pusssjuk vovve breve, så här myser vi just nu.



ÄR DET MIN TUR NU?

Jag fick ett samtal... som gjorde min dag!


JAG FICK JOBBET!!!!! FY FAN VA JAG ÄR BRA :D

Besök i Telemark



Igår va vi i Telemark och provade Stians bunad (norsk högtidsdräkt), det tog 3tim med bil dit och vi passade på att titta på ett par filmer som vi hyrt. Vi passade på att kika lite i deras köpcenter som dom hade där och jag fick en tunika:) sen satt en tre-rätters-middag inte helt fel innan vi åkte 3 tim tillbaka hem till Sarpsborg.




Han kliver innanför dörren om 4min och då ska det städas.. jag har redan börjat så hoppas det inte behövs göra så mycket sen;)

Nu är det fredagsmys !

Jag fick tummen upp och en mätt kille.

Startade dagen med att titta på God morgen Norge som alltid och massor av gott till frukost. Vi var över till Nordy (Sverige) och storhandlade igårkväll, älskar att få gå omkring och handla och tänka till över veckans middagar medans Stian står och hänger över vagnen som ett uttråkat småbarn. Och därav får man behandla honom som ett. När jag inte längre orkar höra suckandet sneglar jag på inköpslistan och säger så snällt jag bara kan:

-"gubben, kan du va jätte söt och välja nya tandborstar till oss?"

Han försvinner på en gång och kommer skuttandes tillbaka efter en stund med fyra stycken och frågar

-"hm.. vilken tycker du är finast?"

Jag pekar på den rosa och han väljer den som han ska ha som såklart matchar till min. Vilken Man.

 

Idag har jag bakat bröd och när jag väl börjat kunde jag inte sluta så jag fortsatte... blev en sockerkaka också. Och allt slutade med en ihop pysslad 3-rätters middag till oss som stod klart när han kom hem och det va uppskattat och gott:) Nu ska vi till Storbyn och sen till kyrkogården och sätta blommor.

 

Trevlig helg!


Fråga mig inte

... jag är extremt uttråkad idag. Känns som tiden står still. Har hunnit tvätta tre maskiner.. göra broccolisoppa som blev jätte god.. duschat.. sökt jobb.. kollat på Oprah... och Dr. Phil.. vart ute med hunden.. bytt kläder tre gånger, utan anledning. Ska ju ändå inte vistas bland människor.



Ser ni min krona i bakgrunden? Fin va? Jag älskar den!

Boom boom boom boom


Jag och Simba har morgonmys i soffan

GOD MORGON!
Vi har precis ätit världens största frukost och tittar på Dr Phil. Idag ska vi ta bilden till Ås ca 10min från Oslo och titta på Vengaboys. Ni kanske minns de där man dansade till i lågstadiet? "Hey! we are going to Ibiza" och "Boom boom boom boom" hahah i vilket fall ska det bli nostalgi!

Uppe med tuppen !

Varför?! JO! Ellan har kommit hit till mig i Norge :D Kl 8.15 ska vi åka och hämta henne på stationen. Ska göra världens största frukost åt henne med massor av frukt, ägg, fil o musli som står framme när hon kommer hit. Ska bli så kul och visa henne hur jag bor här, hur allt ser ut och vad jag gör om dagarna.

Nu ska jag tvätta bort min ansiktsmask, ta en kopp te och titta på God morgen Norge.

Nagelsalongen


Igår var jag barnvakt till den här sötnosen. Tim är en 8v Jackrussell som Nina fick i 20års present.

Igår var jag på Saras nagelsalong här i Sarpsborg och fick naglarna fixade. Och jag har som vanligt svårt att hålla munnen stängd när man sitter där och bli fin.. men ibland är det positivt att vara pratglad så Sara ringde mig idag och tipsade om en restaurang som behövde folk;) så ska svänga förbi där i eftermiddag.

På schemat idag står: STORSTÄDNING! Ellan tar bussen hit inatt och är framme kl 8.30 så då ska det vara fint:)

Udesen Denmark design

Här i Norge har dom en hel del inredningsbutiker med ungefär samma typ av saker i den här härliga vita, romantiska och lite lantligt/modernt - jag älskar det! och har svårt att hålla fingrarna i styr. Igår fick den stora kronan till vänster följa med mig hem. Alla saker på bilderna är från ett Danskt inredningsmärke som heter "Udesen Denmark". Har fått tillåtelse att inreda med det jag vill bara det är snyggt så jag gör det sakta med säkert så han inte får en chock;)        

HA! ser ni hur ljusen matchar med nya numret av Cosmopolitan? "inte genomtänkt..."


Min favorit hörna i hallen.

Nu ska jag fixa mig, om 1 tim blir jag hämtad och ska iväg till Gamle byn.

RSS 2.0